ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ!

Σας καλούμε να επικοινωνήσετε με την επιτροπή αγώνα για να ενημερωθείτε για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6946337330
Ιστολόγιο: http://epalkoredufight.blogspot.gr
Email: epalkoredufight@gmail.com

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Δευτέρα 23/9/2013. Σύσκεψη επιτροπής αγώνα ΕΠΑΛ Κορωπίου.

Πραγματοποιήθηκε, όπως είχε προγραμματιστεί, η σύσκεψη της επιτροπής αγώνα ΕΠΑΛ Κορωπίου στο αμφιθέατρο, χτες Δευτέρα 23/9/2013, με την υποστήριξη του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Κορωπίου. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν εκπαιδευτικοί του ΕΠΑΛ Κορωπίου και του συστεγαζόμενου ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής, μερικοί από τους οποίους είναι σε διαθεσιμότητα και έχουν πάρει το δρόμο της απόλυσης. Παραβρέθηκαν επίσης μαθητές και γονείς, που έχουν από την αρχή πλαισιώσει ενεργά την επιτροπή αγώνα, και άλλοι που έμαθαν γι' αυτήν για πρώτη φορά και ήρθαν να συμμετάσχουν.

Στη σύσκεψη έγινε ενημέρωση για το περιεχόμενο του νέου νόμου για το Λύκειο, την Ειδική Αγωγή και την Κατάρτιση, όπως και για την πλειάδα αντιεκπαιδευτικών μέτρων που παίρνει η διοίκηση της εκπαίδευσης και το κράτος, τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα το κλείσιμο σχολείων, το στίβαγμα μαθητών στις αίθουσες αφύλακτων και ακάθαρτων σχολείων, το μαζικό διώξιμο μαθητών από τα λύκεια προς την κατάρτιση των ΣΕΚ, ΙΕΚ (χωρίς απολυτήριο λυκείου και με δίδακτρα), τη λεγόμενη "μαθητεία", δηλαδή ουσιαστικά άμισθη και ανασφάλιστη εργασία. Έγινε σαφές ότι η μεγάλη απεργία των εκπαιδευτικών γίνεται για να επιτευχθεί ο διπλός στόχος της υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου και του δικαιώματος στην εργασία όλων, εκπαιδευτικών, φυλάκων, καθαριστριών, που όχι μόνοι δεν "πλεονάζουν", αλλά είναι και λίγοι σε σχέση με τις ανάγκες του λαού για μόρφωση και οργανωμένα σχολεία. Τονίστηκε ότι, εκτός από το γεγονός ότι τα παιδιά διώχνονται ουσιαστικά από το λύκειο, ακόμη και όσα μείνουν θα μορφώνονται λειψά, σε συνθήκες πρωτόγονες, και η μόρφωση που θα παίρνουν δε θα είναι για όφελος του λαού, αλλά των εταιριών και της "ανταγωνιστικότητας". Όποιο δρόμο κι αν ακολουθήσουν, τα παιδιά τα περιμένουν άθλιες συνθήκες εργασίας, εκμηδενισμένα δικαιώματα, ανεργία.

Δεν έλειψαν τα παράπονα για κάποιες αδυναμίες στην οργάνωση της απεργίας, που, παρά τη μεγάλη συμμετοχή και τις δύο κινητοποιήσεις, δεν επέτρεψαν την ικανοποιητική διάδοση του αγωνιστικού μηνύματος στην τοπική κοινωνία και το συντονισμό με άλλους εργαζόμενους. Επίσης ακούστηκαν σοβαρά παράπονα για την παντελή απουσία του συλλόγου γονέων, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της επιτροπής αγώνα. Τέλος, έγινε γνωστό ότι οι τομείς των "καταργημένων" ειδικοτήτων δεν έχουν καταργηθεί, και οι μαθητές έχουν κάθε νομικό δικαίωμα να διεκδικήσουν την εγγραφή τους σε αυτούς. Ασφαλώς, το πρόβλημα δεν είναι νομικό, αλλά αμιγώς πολιτικό, και δε μπορεί να λυθεί με νομικά μέσα, παρά μόνο με το συντονισμένο αγώνα μας. Ωστόσο, κάθε μέσο που βοηθά στην άσκηση πίεσης πρέπει να αξιοποιηθεί.

Αποφασίστηκε η ενεργότερη συμμετοχή γονέων και μαθητών στο πλευρό των αγωνιζόμενων καθηγητών. Ως πρώτα βήματα θα είναι η προσπάθεια για ενεργοποίηση του συλλόγου γονέων, για μαθητική συνέλευση και για επαναφορά της αρχικής δήλωσης προτίμησης όλων των μαθητών που θέλουν να ακολουθήσουν τον τομέα υγείας.

Νέο ραντεβού θα δοθεί μετά τη συνέλευση των καθηγητών και τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ για τη συνέχιση του αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.