ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ!

Σας καλούμε να επικοινωνήσετε με την επιτροπή αγώνα για να ενημερωθείτε για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6946337330
Ιστολόγιο: http://epalkoredufight.blogspot.gr
Email: epalkoredufight@gmail.com

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Συντονισμός των μαθητών ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ στην Αττική

Η ασφυκτική κατάσταση στην οποία έχουν οδηγηθεί τα ΕΠΑΛ και οι ΕΠΑΣ οδηγεί τους μαθητές αυτών των σχολείων να οργανωθούν, να συντονιστούν και να διεκδικήσουν όλα όσα δικαιούνται.

Ετσι, το περασμένο Σάββατο μαθητές από 15 ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ της Αττικής συναντήθηκαν, συζήτησαν και κατέληξαν σε ένα κάλεσμα συντονισμού και αγωνιστικών δράσεων που απευθύνουν προς όλα τα ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ της Αττικής.

Στη συνάντηση συμμετείχαν μαθητές από: 1ο και 4ο ΕΠΑΛ και 1η και 2η ΕΠΑΣ Σιβιτανιδείου, 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Ν. Σμύρνης, 1ο ΕΠΑΛ Ιλίου, 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, 3ο ΕΠΑΛ Ταύρου, 1ο ΕΠΑΛ Ελληνικού, 1ο ΕΠΑΛ Αθηνών, 1ο ΕΠΑΛ Δραπετσώνας, 1ο ΕΠΑΛ Περιστερίου, 1η ΕΠΑΣ Αθηνών και 1ο ΕΠΑΛ Καισαριανής.

Οι αγωνιστικοί σταθμοί που όρισαν οι μαθητές είναι για τις 29 και 30 Οκτώβρη κινητοποιήσεις τοπικά στις περιοχές των σχολείων (κλεισίματα δρόμων, κινητοποιήσεις σε Δημαρχεία και Γραφεία Δευτεροβάθμιας) και στις 31 Οκτώβρη, συγκέντρωση όλων των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ της Αττικής στις 10.30 π.μ. στο υπουργείο Παιδείας.

Οι μαθητές δηλώνουν ότι η κατάσταση στα σχολεία τους δεν πάει άλλο: «Κάνουμε μάθημα με άδειο στομάχι, ξοδεύουμε ένα κάρο λεφτά κάθε χρόνο για να πηγαινοερχόμαστε στο σχολείο. Δεν έχουμε καθηγητές για να κάνουμε μάθημα ούτε μπορούμε να γραφτούμε στην ειδικότητα που θέλουμε γιατί το υπουργείο τις κλείνει. Οι υλικοτεχνικές υποδομές στα σχολεία μας είναι ανύπαρκτες και εκεί που υπάρχουν είναι απαρχαιωμένες. Δεν είμαστε παιδιά βιομηχάνων και εφοπλιστών, είμαστε παιδιά εργαζόμενων φτωχών. Δεν θα δεχτούμε να δουλεύουμε και να ζούμε με 300 ευρώ για μια ζωή».

Στη συνάντηση, οι μαθητές συζήτησαν και αποφάσισαν να αξιοποιήσουν την πείρα από τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των ΕΠΑΛ της Σιβιτανιδείου, που ανάγκασαν το Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας να ψηφίσει τα αιτήματα για πάσο απεριορίστων διαδρομών και δωρεάν γεύμα σε όλους τους μαθητές και σπουδαστές της Σιβιτανιδείου. Ετσι, τονίζουν ότι: «Η δύναμή μας είναι στον συλλογικό αγώνα. Τάξη την τάξη, σχολείο το σχολείο συζητάμε όλοι μαζί για τα προβλήματα που έχουμε για να κάνουμε μάθημα. Παίρνουμε αποφάσεις συντονισμού με τα υπόλοιπα ΕΠΑΛ που είναι στην περιοχή μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.